Box Studios New York, NY

Hired by a prominent photographic post-production studio, we developed a center for a growing business and brand. We started with a derelict and unoccupied three-story warehouse located in the Meatpacking District before that neighborhood was chic. In an extensive renovation of the building, we organized each floor around a central hall defined by a vertical hole we cut through the building. This “cut” visually connects the building’s many components, including labs, studios, darkrooms, production and printing facilities, viewing spaces and offices. It also provides natural light to the center of the building. Most significant was our transformation of the façade; we arranged a simple grid of boldly-large windows in a striking black-brick wall. It sits, both mysterious and arresting, on busy West 14th street.

17,500 square feet
Completed 2004

Key People

, Project Lead

Collaborating Firms
Deborah Berke Partners – architect
Ross Dalland PE – structural engineer

Read More