Perry Street Loft No. 1, New York, NY

We designed this loft for a painter who lived, worked and showed his work in a single space that is 50% residence, 30% gallery, and 20% artist’s studio. The apartment is nonetheless unified by our use of white and cool gray materials and a plan that allows continuous movement around the building’s core. As a result, the three uses are virtually indistinguishable. The loft is a renovation on the second floor of a concrete stable building in the West Village.

5,100 Square feet
Completed 1998

 - 
Portrait 160505 dbp perrystloft zc selects  i2a6375
Portrait 160505 dbp perrystloft zc selects  i2a6382
Portrait 160505 dbp perrystloft zc selects  i2a6563
Portrait vs300howelll102i
Portrait 160505 dbp perrystloft zc selects  i2a6514
Portrait 160505 dbp perrystloft zc selects  i2a6735
Portrait howell loft new york ny 1998 drawing

Key People
Deborah Berke
Maitland Jones, Project Lead
Marc Leff, Project Designer

Recognition
Published in Interior Design, September 1998; and in Loft, by Meyer Russ and Paul Warchol, Monacelli Press, New York, 1998.
Awarded the AIANY Design Award for Interior Architecture 1999.