The Sanctuary at Southern New Hampshire University Manchester, NH

The Sanctuary at Southern New Hampshire University will be a place for reflection, contemplation, intimate gatherings, ceremony, music, dance, and special events. Set in the bucolic New Hampshire landscape, with carefully framed views of the forest and two internal courtyards framing the sky, the design of the building celebrates its campus setting.

Currently in the concept design phase, the Sanctuary will be located at the edge of campus: a destination at the eastern end of a pedestrian spine, as well as a place from which to explore the nearby Arboretum’s woodland paths.

From the street, the Sanctuary is partially hidden; the building reveals itself through discovery. Visitors enter through a small enclosed courtyard, which is an outdoor room that creates a layered relationship between inside and out. A Great Hall is designed as a versatile, light-filled space that supports not only dance, but a variety of other events that bring both the campus and public together during all times of the day and year.

5,500 square feet
In Progress

Key People

, Project Lead
, Project Manager

Read More